Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

Caminada pel camí de ronda del Cap de Salou. Pessics d’història per les costes de Salou

25 Octubre 9:30 - 16:00

** per Lluís Juli

Hola gateres i gateros,

Us presentem la Caminada pel camí de ronda del Cap de Salou, Pessics d’història per les costes de Salou.

Nivell baix. 

Hora i lloc d’aplec a Tarragona ; 9:00 davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla Nova.

Hora i lloc d’aplec a Reus ; 9:00 davant de l’Ermita de la Misericòrdia.

Hora i lloc d’aplec a Salou per inici d’excursió ; 9:30 davant de l’estàtua del pescador al principi de la platja de ponent, del passeig Jaume I.

Al ser una excursió linial es portaran els cotxes al final del recorregut a La Pineda de les persones que no es vulguin quedar a dinar. Les persones que es quedin a dinar tornaran caminant pel vial interior novament a Salou.

Lloc per aparcar els cotxes ; davant de la geladeria ibense, al principi del passeig Jaume I en la banda mirant a Vilafortuny. És un aparcament gratuït.

Hora finalització de l’excursió aproximadament a La Pineda ; 13:00 pm.

Total tres hores en moviment, distància total de 10 km, i amb desnivell suau, des de Salou a La Pineda.

Bany a la platja del Recó de Salou  i dinar opcional amb entrepans que portareu cadascú al passeig marítim de La Pineda.

Descripció:

Anirem caminant per les costes de Salou fins al far, després ens endinsarem al búnquer de la guerra i baixarem per la muntanya del Recó de Salou a la pedrera on veurem els dibuixos  en pedres dels enamorats, arribarem a la platja del Recó i ens banyaren si fa bo, i després qui vulgui podrem anar a dinar amb entrepans que portareu cadascú al passeig marítim de La Pineda.

El Cap de Salou:

El cap de Salou és un conjunt rocós que s’endinsa cap al mar Mediterrani i que està situat al municipi de Salou, al Tarragonès, a Catalunya. S’enlaira fins a una cota de 75 metres a la zona de la Talaia. Les característiques rocoses del cap han facilitat la formació al seu voltant de petites però precioses cales, com ara la cala Font, la cala Vinya, la cala Crancs o la cala Morisca.

També s’hi identifiquen nombroses puntes: la punteta Roja, la punta de Porroig, la punta del Lari, la punta Roja, la punta Prima, la punta del Cavall, la punta de la Salada, la punta de la cala Crancs o la punta de la Farola.

Hi trobem algunes platges, entre les quals cal destacar la platja dels Capellans, la platja de Llenguadets, la platja Llarga i la platgeta de la Penya Tallada. En el cap està situat el far de Salou, inaugurat el 1858.

El cap de Salou forma un petit massís que té a terra una petita extensió boscosa principalment formada per pinedes de pi blanc i pi pinyer. Hi podem destacar les zones boscoses del pinar de la Paella, el Recó de Salou, la Glorieta o el Bosc Gran. No obstant, està àmpliament urbanitzat. Aquí hi trobem, per exemple les urbanitzacions del Port Pirata, Núria, Dunamar, Taurana, Pinosmar o els Bergs.   (Font: Vikipedia)

Per apuntar-se a la sortida cal enviar un correu electrònic a :

Lluís Július ; lluisjuli@gmail.com

Telèfon de contacte ; 606513166

Per fer el tradicional cafè gatero us engresquem a que porteu termos de cafè, i un got reutilitzable, entrepà per esmorzar i qui es vulgui quedar a dinar un segon entrepà.

 

Lluís Juli

Salut i Gata

#Gata21anys

Caminant pel Cap salou pel camí de Ronda

Detalls

Data:
25 Octubre
Hora:
9:30 - 16:00

Organitzador

Lluís Juli
Correu electrònic:
lluisjuli@gmail.com