Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Del Pla de Santa Maria a Santes Creus i Vila-rodona

2 Febrer 8:00 - 17:00

** per Gata i El Camí

Bona tarda gateros i gateres,

La sortida del proper diumenge 2 de febrer s’organitza conjuntament amb l’Associació el Camí, i té un taranna naturalístic, caminador i cultural.

Ens aplegarem com sempre davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona a les 8:00. Des d’allí, i compartint cotxes fins a quatre persones per vehicle per tal reduir la petjada de carboni que genera el Gata, anirem cap al Cafè el Sindicat del municipi del Pla de Santa Maria, ubicat al carrer de la Rèria, núm. 58.  L’hora de trobada doncs al Cafè el Sindicat del Pla de Santa Maria serà les 8:30, per tal de fer el tradicional cafetó gatero, i signar el full de seguiment de l’excursió.

Al ser una ruta linial i no circular, abans marxarem els conductors cap a Vila-rodona, per deixar el màxim de cotxes a Vila-rodona i tornarem novament cap al Pla de Santa Maria. Es calcula que cap a les 9:30-10:00 començarem a caminar tot seguint la ruta del Cister – GR 175 cap al monestir de Santes Creus al llarg de 8,3 km, traspassant un paisatge mossaic de conreus i bosquines. Abans d’arribar al monestir cistercenc, visitarem cabanes de pedra seca i el cossiol de Soleta dins de la ruta de la Capona, i farem una aturada per esmorzar. 

Un cop arribats a Santes Creus, visitarem l’Espai Natural protegit del Riu Gaià –  Albareda de Santes Creus, on dinarem de 13:00 a 14:00, els entrepans que portarà cadascú.

A les 14:00 comença la visita guiada del monestir de Santes Creus fins a les 16:00 , que val 76 € el grup. Com més persones ens apuntem en aquesta sortida, més barat ens costarà la visita guiada.

A part del cost de la visita guiada, s’haurà de pagar per entar al monestir de Santes Creus :

Preus entrada al Monestir de Santes Creus :

General: 6 €
Reduïda: 4 €

Tenen dret a la tarifa reduïda:

  • Persones de 65 anys o més.
  • Pensionistes.
  • Titulars del Carnet Jove.
  • Estudiants amb carnet internacional.
  • Titulars del carnet de família nombrosa o monoparental.
  • Grups no turístics de 10 persones o més. Si alguna de les persones té dret a entrada gratuïta continua gaudint d’aquesta tarifa.

Un cop acabada la visita guiada del monestir, cap a les 16:00, sortirem caminant cap al poble de Vila-rodona, pel GR 172.1 que coincideix amb la ruta de les Terres del Gaià, al llarg de 5 km, passant pel poble d’Aiguamúrcia i una altra albareda esplèndida amb pontets de fusta que travessen el nostrat i estimat riu Gaià.

Arribarem a Vila-rodona a les 17:15 i sortint del poble acabarem l’excursió del Gata, visitant el columbari romà, pels volts de les 17:30 (2,5 € l’entrada de l’adult).

Esperem qua aquesta combinació de cultura, natura i caminar us encanti.

Per apuntar-se a la sortida cal enviar un email a ; 

tamariu@tinet.cat

tot indicant nom i cognoms, el lloc de sortida i si s’ofereix cotxe o no.

Salut i Gata

Gata i el Camí

#Gata21anys

Detalls

Data:
2 Febrer
Hora:
8:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzadors

Sandra Vidal
Lluís Gurrera