Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CADENA HUMANA PER SALVAR L’ESPAI NATURAL DE L’ANTIC PREVENTORI DE LA PLATJA DE LA SAVINOSA

29 Novembre 12:00 - 14:00

Bona nit gateros i gateres,

 

EL GATA DÓNA SUPORT I US CONVIDA A PARTICIPAR A LA CADENA HUMANA ORGANITZADA PER LA PLATAFORMA SOS COSTA DAURADA DEL PROPER DIUMENGE 29 DE NOVEMBRE PEL SALVAR L’ESPAI NATURAL DE L’ANTIC PREVENTORI DE LA PLATJA DE LA SAVINOSA DE TARRAGONA

 

Pel proper diumenge 29 de novembre a les 12:00 del migdia, la Plataforma Sos Costa Daurada, plataforma d’entitats excursionistes i ecologistes del Camp de Tarragona, ha organitzat una cadena humana que té com a objectiu encerclar tot el perímetre dels 760 m de longitud del morrot de la Savinosa, compresos entre el final del passeig de la platja de l’Arrabassada i l’inici de la platja de la Savinosa, per a reinvindicar la preservació dels valors paisagístics, naturals i culturals d’aquest indret, i el seu ús estrictament social per a tota la ciutadania.

És una acció reinvindicativa per denunciar el projecte que tenen entre mans les administracions públiques catalanes de construir un hotel de luxe al bell mig d’un espai natural costener que és de titularitat pública. Per fer-ho possible,  necessitem reunir 507 persones per a cobrir el perímetre total de 760 metres, a una distància de seguretat d’1,5 metres entre els participants.

Aquesta finca on està ubicat l’antic Preventori de la Savinosa, pertanyia a diferents propietaris, que als anys vint del segle passat la van donar a la Mancomunitat de Catalunya, amb l’únic objectiu, que els usos que es fessin fossin estrictament de caire social, i va ser llavors doncs que es va construir el preventori de malalts de tuberculosi. Açò va ésser així fins que es va clausurar a finals de la dècada dels anys seixanta del segle XX. L’esperit altruïsta, generós, romàntic i social dels antics propietaris perdura fins a data d’avui, i el futur de l’antic Preventori de la Savinosa hauria de seguir els anhels dels seus antics propietaris. Malauradament avui en dia es pretén trair aquesta honorable condició.

Algun document algun dia podria veure la llum i llavors deixar les coses molt clares ; la Savinosa és dels tarragonins i tarragonines i de tothom que la respecti i l’honori, i no es pot privatitzar de cap de les maneres !! Ja tenim 15.000 signatures de persones, ens ajudes a sumar?!

T’esperem doncs a la platja de la Savinosa el proper diumenge 29 de novembre, per a demanar a la població de Tarragona que es faci seu i reclami l’ús de la totalitat d’aquest espai com a públic, que es renaturalitzin els ecosistemes naturals costeners que hi han, i que passi a ser una nova zona natural d’esbarjo, relació i de gaudi per a tota la ciutadania del Camp de Tarragona !!

 

Salut i Gata

La Junta del Gata

#Gata21anys

 

Detalls

Data:
29 Novembre
Hora:
12:00 - 14:00

Organitzador

Lluís Gurrera
Correu electrònic:
tamariu@tinet.cat