Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

El puig d’en cama pel camí del rec (la Selva del Camp)

10 Febrer 8:00 - 17:00

** per Marc Mata i Anna Saperas

EL PUIG D’EN CAMA PEL CAMÍ DEL REC

La primera part d’aquesta excursió transcorre entre camp d’avellaners i bosc de ribera, i és tot planer ja que ressegueix el camí del rec de la Vila, la construcció que portava aigua des del naixement de la riera fins al poble de la Selva del Camp.

Per això el recorregut està esquitxat de ponts, molins i altres construccions relacionades amb l’aprofitament hídric.

El  camí del Rec s’ha recuperat fa pocs anys: s’ha senyalitzat i s’hi han instal·lat petites passarel·les de fusta. Aquest primer tram, uns 8,5 km, es fa en unes dues hores i és del tot assequible.

De tornada del final del camí del Rec, però, trencarem per camí dels Banyadors i el paisatge i l’exigència canvien radicalment. Començarem a fer una pujada sostinguda per una pista primer d’asfalt i després de terra, amb un terreny força irregular, que ens donarà poc descans fins a fer el cim del Puig d’En Cama, de 717 m, que queda damunt d’Almoster.

Aquest pujol forma part dels primers estreps de les Muntanyes de Prades, i des d’aquesta talaia tindrem una vista de 360 graus.

Després de contemplar la miranda baixarem per una pista molt pedregosa (us recomanem que porteu bastons) que ens farà pujar i baixar diverses vegades fins que albirarem al fons l’ermita de Sant Pere. Des de l’ermita en 30 minuts baixarem per un sender amb força desnivell fins al poble, on trobarem els cotxes.

 

Data: 10 de gener

Sortida: 8h als Despullats, si veniu de Tarragona, i als Mossos, si veniu de Reus

Punt de trobada: 8.20h a la Defensa Agrària de la Selva del Camp (av. de Joan Puig i Ferreter, 2) per fer el cafetó. Després aparcarem els cotxes una mica més amunt, a la plaça del Molí Rovellat, al final de l’avinguda Martin Luther King, que hi ha força lloc.

Arribada als cotxes: 14.30 h aproximadament.

Cal portar: esmorzar i aigua, calçat de muntanya, roba d’abric en capes (quan anem guanyant alçada podem estar força exposats al vent), crema solar i recomanem bastons.

Inscripcions: cal fer un missatge a asaperas@tinet.cat amb el nom i telèfon dels participants, dient si sortiu de Reus, de Tarragona o si fareu cap a la Selva i si porteu cotxe o en necessiteu.

Salut i Gata

Gata

 

Detalls

Data:
10 Febrer
Hora:
8:00 - 17:00

Organitzador

Anna Saperas
Correu electrònic:
asaperas@tinet.cat