Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

la Cresta de la Seda i la llegenda dels Dips

23 Febrer 8:00 - 19:00

*** per Sandra Vidal i Lluís Gurrera

Bona nit gateros i gateres,

“Lo Dip ha natura de malefici e no pot veser alls, juyivert, verdolagnes ne Santes Creus….. Agnès s’aixecà, valenta, forta, decidida fa formal oferiment de lliurament a la fúria malèfica del Dip”.

L’excursió comença a Pratdip, prat de llops, on encara sobreviu la llegenda del dip, gossos vampirs i negres. Són cans negres, d’ulls plens de foc, que xuclen la sang d’homes i bestiar, que vagaregen per boscos i senders cercant gent solitària i perduda. Tenim constància escrita de la seva existència des del 1602. Per tant haurem d’anar en cura de no trobar-los al llarg de l’excursió que us proposem.

Ens aplegarem com sempre a Tarragona, a la plaça dels Despullats de la Rambla Nova a les 8:00. Des d’allí es repartirem en cotxes i posarem rumb a la vila de Pratdip. Ens trobarem al bar Dip (Carrer Santa Marina, núm. 22) de Pratdip, ja que el casal municipal tanca per vacances. Allí farem el tradicional cafetó gatero i les inscripcions de la sortida. Pels que no sortiu de Tarragona, quedarem en aquest bar a partir de les 8:45.

Seguidament posarem rumb cap a les Crestes de la Seda, tot resseguint el PRC96. Segons asseguren els avis de Pratdip, “és més prima que un fil de seda”. Així es van batejar les roques i penyals de l’extrem oriental de la Serra de Llaberia, un indret amb una vista d’ocell del Camp de Tarragona per a emmarcar. El següent repte serà pujar al Mont-redon de 860 m d’alçada, d’on saludarem els cims del cavall bernat, la creu i la Miranda. Deixarem el cim més alt de l’excursió i perimetrarem tot l’espectacular Racó de Dòvia, seguint el camí de la forestal, el camí de les Solanes, per arribar novament de baixada a la vila de Pratdip.

Farem un desnivell de 600 m de pujada i baixada. Ens emportarem l’esmorzar i el dinar, cantimplora amb aigua, protecció solar, bon calçat i roba de muntanya.

Per apuntar-se cal escriure un email a ; tamariu@tinet.cat

Tot indicant, nom i cognoms, DNI, si oferiu cotxe o no, i de quin lloc sortiu.

Esperem que us agradi,

Salut, Gata i Dips !!

Lluís Gurrera i Sandra Vidal

#Gata21anys

 

 

 

Detalls

Data:
23 Febrer
Hora:
8:00 - 19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Fàtima Sabat
Correu electrònic:
fatimasabat@gmail.com