Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sortida ornitològica pel Camp

23 Febrer 8:00 - 17:00

  • per Albert Pardo i Ricardo Villar

EL FINAL DELS FREDS A LES ZONES HUMIDES INTERIORS (SORTIDA ORNITOLÒGICA DEL GATA) 

Estimats amants de la natura, us convidem a gaudir de la visió dels habitants alats de les nostres terres. La zona escollida es l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Ja vam estar el 2017 i aquest any repetirem per la bellesa del lloc i pels seu gran interés ornitològic.

Podrem gaudir dels ocells hivernants i, si tenim un dia càlid, del començament dels cants nupcials dels que es quedaran per fer niu.

En l’anterior visita a l’Estany vam veure 41 espècies, a veure si aquesta vegada arribem als 45 mínim i amb molta sort veiem la Mallerenga de bigotis o la Polla blava.

La sortida: l’Estany d’Ivars i Vila-sana és el llac de major superfície de Catalunya. Dessecat l’any 1951, es va regenerar el 2010. Sorprenentment, la flora i la fauna hi van tornar de seguida, i en gran quantitat, de manera que en l’actualitat és una localitat de primer ordre pels ocells aquàtics. A més, envoltat per petits turons, al mig dels camps de secà de la plana de Lleida, només per l’interès paisatgístic ja val la pena fer-hi una visita. La idea es fer passejos relaxats per la zona escollida, voltant el llac i visitant diversos observatoris.
 

Aquesta sortida en cap moment posarà a prova la nostra resistència aeròbica (la volta completa al llac fa uns 6 quilòmetres aproximadament) i ,per tant, es ideal per compartir amb la canalla.

Nivell: baix.

Distància: Uns 6 quilòmetres en total (si es completa la volta a l’estany) amb parades freqüents per fer observacions.

Desnivell: màxim 30 m acumulats.

Data:  23/2, dissabte.

Horari: de 8:00 fins a la posta del Sol.

Lloc de trobada: 8:00 a la Plaça dels Despullats de Tarragona.

Lloc: Estany de Ivars i Vila-sana, a 12 km de Bellpuig.

Cal portar:

– Menjar i beguda, tenint en compte que ens quedarem fins la posta de Sol.

– Crema solar.

– En cas que la previsió sigui de fred cal portar moltíssima roba d’abric (roba interior llarga, guants, barret…) per tal de gaudir del dia confortablement, ja que es una activitat relaxada al aire lliure.

– Llibreta (per tal d’anotar les observacions).

– Guia d’identificació d’Ocells (nosaltres portarem algunes per deixar).

– Prismàtics (serien pràcticament imprescindibles, però sinó teniu també podreu gaudir en alguns moments amb els telescopis dels organitzadors).

Places limitades.

Per reserves o preguntes: consumanimal@gmail.com

Per incidéncies o preguntes: 639524183.

Us esperem.

Salut i força Gata!

Albet Pardo i Ricardo Villar.

Gata

Detalls

Data:
23 Febrer
Hora:
8:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Ricardo Villar
Correu electrònic:
consumanimal@gmail.com