Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

XOCOCAVA ENTRE VINYES

1 Setembre 8:00 - 17:00

** Joan Arqué i Sònia Mèndez

 

Bona tarda gateres i gateros,

Per celebrar el 20è aniversari del Gata ens endinsarem a les terres del Penedès, amb una caminada entre xocolata i vinyes, el proper diumenge 1 de setembre.

L’hem batejada com EL XOCOCAVA.

El punt de sortida serà l’estació de tren de Sant Sadurní d’Anoia a les 9:00.

Arribem en tren a les 8.50 h a Sant Sadurní d’Anoia. Ens dirigim, passant entre petits cellers dins del poble, cap a la fàbrica de xocolata Simon Coll. Tindrem però abans temps d’esmorzar mentre es fa l’hora que tenim programada la primera visita. Un cop acabada la nostra peculiar degustació d’un dels plaers més mil·lenaris, encarrilem per més carrers rumb a les caves Codorniu, des d’on agafarem una pista que ens porta a travessar el gual Can Catassus. Travessem el riu Anoia per una passera ben facileta per trencar a mà dreta cap a la petita ascensió que ens portarà a un altiplà de vinyes des d’on podrem admirar la majestuosa serralada de Montserrat. A pocs metres arribem a la carretera comarcal que ens deixarà a les portes de celler Vilarnau, tradició vitivinícola que ha apostat per finques biodinàmiques per elaborar els seus escumosos sense perdre el tradicional sabor ancestral a vinya ecològica. Més endavant donem els detalls de l’activitat. Seguint aquesta ruta circular, un cop acabada l’activitat, continuarem 5 minutets més de carretera per enllaçar amb la ruta del pàmpol verd que ens deixa a Espiells. Un poble petit on no hi falta la seva escola d’enologia i on podrem contemplar la bonica ermita romànica de Sant Benet, testimoni silenciós de grans esdeveniments i de penúries, com la fil.loxera. A partir d’aquest punt ja tot es baixada. Travessem masets i ens plantem de nou a la llera del riu Anoia, al costat d’un polígon industrial al que ignorarem al passar pel senderó de la ruta del riu. Anem de nou en direcció de Sant Sadurní on abans d’agafar el tren, apagarem la sed que ens ha generat la polseguera del camí i el sol que encara escalfa ben fort.

DESCRIPCIÓ VISITES

A les 10 tenim visita a l’espai xocolata Simon Coll, on gaudirem d’una experiència sensorial única i diferent amb els cinc sentits.

Simon Coll, porta elaborant xocolata des del 1840, treballant des de la fava de cacau fins al producte final, cuidant cada etapa del procés.

L’espai audiovisual 180º

T’has preguntat mai com és l’arbre del cacau? A través d’un muntatge audiovisual de pantalles panoràmiques espectaculars, ens transportaran a una plantació de cacau per conèixer el procés de transformació de la matèria primera de les pinyes i les faves, com ens arriben a la fàbrica i com les transformen en xocolata.

L’obrador tradicional

L’antic obrador Simón Coll, amb les seves màquines antigues reals, prendrà vida per ensenyar-te com ha evolucionat el procés de fabricació tradicional de la xocolata des dels seus inicis fins avui. A través d’un muntatge visual, aquestes màquines es posaran en marxa i interactuaran amb mestres xocolaters que ens mostraran com es treballava fa més de 100 anys a la fàbrica.

 La línia de producció

Els bombons són una de les seves especialitats. A través d’unes finestres veurem part de la fàbrica actual on diàriament elaboren els seus productes. És una de les línies de fabricació de Simón Coll i, alhora, també és l’àrea experimental on fan les fabricacions de nous productes i desenvolupen noves textures i sabors. Per motius d’higiene i de seguretat no està permès entrar a dins l’àrea de producció.

El tast de xocolata

Posem a prova els teus sentits. Tindràs l’oportunitat de degustar la xocolata tal com surt de la línia de producció i t’ensenyaran a degustar-la de manera òptima.

Després de la visita guiada anirem al Celler Vilarnau però fent una caminada pels seus entorns de Sant Sadurní fins arribar al celler. La visita començarà cap a les 13:00.

HISTÒRIA

La noble família Vilarnau es va assentar al s. XII en aquesta privilegiada terra del Penedès. Vilarnau és el resultat etimològic de Vila Arnau, és a dir, la “casa de camp o Domus” dels Arnau, que es trobava en la demarcació senyorial del terme del Castell de Subirats i on ja en el segle XII es cultivaven vinyes. Albert de Vilarnau, nom que rep actualment el cava més exclusiu de la marca, va ser un personatge molt singular que va fer créixer el poder de la família i, inclòs en el s. XIV va ser un dels mecenes de l’església Santa Maria de Vilarnau.

El primer cava amb etiqueta Vilarnau neix el 1949, quan la família propietària comença a comercialitzar el cava que des d’antic produïen les vinyes plantades a la finca “Can Petit i Les Planes de Vilarnau”. Des de llavors, Vilarnau ha estat associat a un cava de noble personalitat, elaborat sota exigents estàndards de qualitat i que cuida al màxim el detall.

Al 1982, va passar a formar part de la família de cellers de González Byass. La nova cava es va ubicar just al centre de la finca i la seva inauguració va tenir lloc a l’Octubre del 2005. El disseny de la moderna cava és de l’arquitecte Luis González. En ella, predominen les línies rectes i destaca la perfecte adaptació al preciós entorn mediterrani a través d’abundants vidrieres. Tres són els principals elements integradors del paisatge: l’aigua, que voreja tot l’edifici i que prové de l’aigua de pluja, el vidre de la vidriera i la fusta de roure dels murs exteriors. L’interior ha estat en gran part dissenyat pel reconegut artista Antonio Miró, el qual ha creat una atmosfera càlida i acollidora.

VISITA

Ens esperaran amb una copa fresqueta de cava com a benvinguda i iniciarem la visita a les vinyes, d’on podrem gaudir de l’estat de màxim esplendor del raïm i els seus pàmpols, provant el raïm encara al cep. A continuació donarem la volta al petit llac, contemplant el paisatge fins arribar a la zona de vinificació, on tindrem l’oportunitat de tastar algun most acabat de premsar. Ens endinsarem al celler per descobrir el naixement de les bombolles del cava i per entendre tot el procés que ens porta a crear aquest producte.

Mentre fem el tast de dos caves més, acompanyat d’un aperitiu, tindrem preparada la trepitjada tradicional de raïm, una activitat divertida, entretinguda apte per a totes les edats.

Haurem de descalçar-nos i anar amb les cames força destapades ja que la trepitjada pot embrutar una mica. Al finalitzar l’activitat disposem d’un espai perquè es puguem netejar els peus.

Mentre els adults gaudeixen de la Visita Esperit de Vilarnau els més petits viuen i experimenten la vinya amb una monitora especialitzada, provant el most i descobrint la màgia que transforma el most en vi i cava, també realitzaran la trepitjada de raïm.

PREU VISITES                                                   CAL PORTAR                                      DESCRIPCIÓ

 

Adults: 23 €                                                       Esmorzar, dinar, aigua,                  Distància: 17 kms (circular)

Nens/es: de 9 a 17 anys 20 €                      Bon calçat, protecció solar           Desnivell: 250 m

Nens/es de 3 a 8 anys 17€                           Gorra                                                   Temps total: 6 hores

                                                                                                                                              Dificultat: Dos estels

 

Per apuntar-se a la sortida envieu un correu electrònic indicant els adults que sou i edat de la canalla a:

Joan Arqué ; jalcuadrat@gmail.com (682059277)

Sònia Mendez ; fkalkidane@gmail.com (635602411)

indicant des d’on sortiu, si oferiu cotxe o no.

L’hora de sortida serà a les 8:00 des de l’estàtua dels Despullats de Tarragona o des del lloc habitual de Reus.

Per a aquesta excursió les places són limitades a un màxim de 25 persones, segons ordre d’apuntar-se.

 

Us esperem en aquesta sortida, on caminarem que és el que més ens agrada, però combinat amb un bon xocolata, cava i most.

 

Salut i Gata

#Gata20anys

Detalls

Data:
1 Setembre
Hora:
8:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzadors

Joan Arqué
Sònia Méndez